keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Paperimassasäästöpossu

Askarreltiin joku aika sitten säästöpossuja paperimassatekniikalla. On erittäin haastava, pitkäjännitteisyyttä vaativa työ. Niitä tehtiinkin aika monena päivänä. 

Ensin puhalletaan ilmapallo sopivan kokoiseksi ja sidotaan huolellisesti. Sen jälkeen ilmapallon pinta kastellaan vedellä. Ilmapallon pinnalle aletaan liimata sanomalehdestä silputtuja lappuja, noin 4x4cm, jotka on kasteltu vesi-liimaseokseen. Meillä vesi-liimaseos oli erikeepperistä 1:1. Sanomalehti kerroksia tulee työhön noin kuusi kerrosta, ja puolessa välissä kerrosten tekoa palloon teipataan maalarinteipillä jalat, kärsä ja korvat, jotka on tehty munakennosta. Jatketaan loppuun paperipalojen liimaamiskerroksia peittäen munakenno-osat. Kun aletaan olla melkein valmiita, tehdään porsaalle saparo sanomalehtisuikaleesta taitellen ja liimataan paikalleen sanomalehtipalasin. Saparo kannattaa taivuttaa tässä vaiheessa haluttuun muotoon, kuivuttuaan sitä on vaikea enää taivuttaa.

Liimausten annetaan kuivua hyvin, jonka jälkeen porsas maalataan. Me käytimme pullomaaleja. Kun myös maalaus on kuivunut, leikataan porsaaseen aukko rahan laittamista varten, itse tein reiän kirurginveitsellä. Samalla voidaan irroitella ilmapallo, ja vetää se ulos porsaasta esim. virkkuukoukulla. Jos ilmapalloa ei saa ulos, sen voi jättää myös paikoilleen.Tässä vielä minun uudet villasukkani, jotka sain salaiselta ystävältäni Facebookin Villasukat villitsee -ryhmän Sukkarinki syksy 2014 -vaihdossa. Kiitos vielä tätäkin kautta ihanista sukista. Hauskoja nuo erilaiset facebook ryhmät, saa kaikenlaisia vinkkejä ja ideoita... ei edes ehdi kaikkia toteuttaa. Säästöpossun ohje on sentään ihan askartelukirjasta peräisin, mutta varmasti siihenkin löytää facebookin askarteluryhmästä ohjeen.

1 kommentti:

Sude kirjoitti...

Minä tein joskus nuorena likkana samanlaisen punaisen ISON säästöpossun äidille joululahjaksi, mutta "jostain kumman syystä" se katosi kesään mennessä , hihihi. Ei tainnut äiti oikein arvostaa lahjaansa =D