maanantai 27. lokakuuta 2014

Paperinaruvalaisin

Pakkohan sitä oli kokeilla paperinaruvalaisimen tekoa, kun näin niin hienoja kuvia facebookissa ja pinterestissä. Eilen illalla kieputtelin paperinarua rantapallon päälle. Olisin halunnut laittaa eri vahvuisia naruja, mutta löysin tähän hätään vain yhtä sorttia kaupoista. 

Eli rantapallo ensin täyteen ilmaa ja sitten kieputtamaan liima-vesiseoksessa (1:1) kastettua paperinarua päälle. Narujen päät kieputtelin toisten alle limittäin. Sitten jätin roikkumaan ja kuivumaan pallon vuorokaudeksi. Tyhjensin rantapallon, vedin ulos ja vaihdoin lampun johtoineen tilalle. Koska varjostin on niin kevyt, sidoin sen vaan napakasti nailonnarulla johtoon kiinni. Kun lamppu joudutaan joskus vaihtamaan, pitää laittaa uusi narukin. 
Laitoin led-lampun, se kun ei kuumene niin paljon.

5 kommenttia:

Red Dragon kirjoitti...

Hieno! Itsekin miettinyt tällaisen tekemistä, mutta enpä ole saanut aikaiseksi tehdä, mutta tosin eipä olisi paikkaakaan.

Tuta kirjoitti...

Todella ihana valaisin paperinarusta:)

Raisa P kirjoitti...

Paperinaruvalaiseimet on niin kivoja ja kauniita! Itse hain juuri viikonloppuna ihan ohutta paperinarua (-lankaa?) ajatuksena tehdä siitä sellainen kranssi.. Toivottavasti pian löytyy sellainen rako! :)

MinnaT kirjoitti...

Kiva idea! Pitäneepä jostakin kaupasta rantapallo yrittää bongata :D

Emännys kirjoitti...

Tosi nätti valaisin. Tuon tyyppinen maksaisi valaisinliikkeessä paljon! Paperinarustakin on moneksi!