torstai 16. lokakuuta 2014

Heijastinpipot heilumaan

Nyt on taas tullut se aika, kun tuolla tien varsissa kulkee paljon pimeätä porukkaa!! Pari päivää sitten viimeksi oli läheltä piti tilanne Karinaisten kirkon kohdalla, kun tulin kaupasta illalla ja vastaan tuli auto ja yht äkkiä havaitsin omalla kaistallani, ei edes ihan pientareella, vastaan tulevan ihmisen täysin mustissa/tummissa vaatteissa.

Minunkin reaktioaika koko aika pitenee, vaikka ei tietysti muuten ikä missään tunnu, mutta sehän on tutkittu juttu. Heijastin olisi tosi hyödyllinen kapine käytössä, kaikkein paras tietysti olisi sellainen turvaliivi. 

Ja jos tuntuu nololta pitää liiviä, niin tässäpä on hyvä vaihtoehto. PIPO!!! Minäkin neuloin meidän muksuille uudet pipot, ei ne muuten olisi tarvinneetkaan ja muutenkin keinokuitulankoja vierastan, mutta nyt oli niin pakko hankinta. 
Red Heart Reflective lankaa, näissä pipossa 72 silmukkaa, kaksi oikein kaksi nurin ynnä lopun kavennukset, puikot nro 5. Ellan pipossa on tupsu, lankaa kului noin 120 g ja Eeliksen pipo ilman tupsua inan vajaa 100 g.

Pipo on siitä hyvä kapine, ettei se yleensä jää mihinkään kiinni, eikä sitä oikein helposti mihinkään unohdakaan (koulussakin on sitten vielä se pipopakko pakkasilla, niin on oltava joka tapauksessa). Ja silloin kun nämä eivät heijastele pimeässä, niin niitä ei tavallisesta piposta erota. Toivottavasti näitä näkyy liikenteessä jatkossa oikein runsaasti.

Mutta nyt kuulkaa menette pistämään jonkun heijastimen valmiiksi niihin ulkoiluvaatteisiinne. Jos vaikka ette muuten pimeällä liikukaan kuin autolla, niin voihan sitä joutua pysähtymään rengasrikon tai minkä vaan takia sinne pimeään tienvarteen eli ei mitään tekosyitä miksei tarvitse heijastinta ;)

7 kommenttia:

Raisa P kirjoitti...

Oho, enpä ole ennen tuollaisesta heijastavasta langasta kuullutkaan.. Vaan aika huippu juttu! Minulla roikkuu heijastin takin taskussa kesät talvet, muuten se unohtuu.. ;)

RyytimaanMinna kirjoitti...

Raisa: Minustakin aika hieno juttu tuo lanka, ja aika edullistakin, niin ei haittaa vaikka heijastus pesussa lähtisi, helposti tekee uuden.

Kiva, että sinulla heijastin heilumassa, turvallisia teitä sinne missä liikutkin :)

Virpi kirjoitti...

Hyvin erottuu lapset nyt pimeässä ja pipo pysyy aina mukana.
Kyllä minäkin aina ahkerasti perheenjäsenten takkeihin niitä heijastimia laitan ja toivon, että ne heiluu siellä. Ja itsellä on aina myös heijastin :)

Emännys kirjoitti...

Vautsi! Tätä on kokeiltava! Tosi hyvä idea. Ja kaveriksi vielä säärystimet ;)

Meilläkin on kaivettu poikien heijastinliivit jo esille. Pimeänä syyspäivänä näkee pihalla yhdellä silmäyksellä missä kumpikin viilettää.

Kirsi / Tekila kirjoitti...

Kiitos ihanista paketeista. Blogiviesti paketista on tulossa pikapuoliin :)

Salomea kirjoitti...

Heips olipa mukava kun laitot nuo silmukka määrätkin ja langan kulutuksen. Täältä minä bongasin tuon pipon ja langan. Aloittelen juuri koetilkkua (minulle epätavallista)kutomaan. Pipo tulee tokaluokkalaiselle, kouluautolle on on matkaa, tie kapea ja tosi pimmiä.
Kiitti kiitti kiitti

RyytimaanMinna kirjoitti...

Salomea, toivottavasti ohjeestani on apua, oma neulontakäsialani on sellaista neuleohjestandardia, eli kun neulon ohjeesta tulee samaa kokoa kuin mallikin.

Hyvin on meidän pipot heijastaneet ja on taksikuskikin huomannut lapset pimeällä tien varresta paremmin.