sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Quiche Lorraine, pasta-lohisalaatti, oskarinleike ja Ponsse-valmistujaiskakku

Tässä postauksessa tulee nyt vähän uutta ja vanhaa. Ensin tämä Quiche Lorraine vappupäivältä. Ohje löytyy Yhteishyvän Ruokalehdestä Toukokuu 2014 ja myös Ruokalehden nettisivuilta. Tässä piirakassa on täytteenä pekoni, aikaisemmin olen tehnyt quiche lorrainea kinkkutäytteellä. Pidin itse enemmän tästä pekoniversiosta.

Samasta Ruokalehdestä löytyy myös tämän pasta-lohisalaatin ohje, jota syötiin myös vappuna. Ja tämä oli TOSI HYVÄÄ!!! Ensikerralla laitan kuitenkin kastiketta puolet vähemmän, sillä ohjeen mukaan tehden sitä on kyllä aika runsaasti.

Tänään äitienpäivänä perhe hemmotteli minua Oskarinleikkeellä ja bataatti-kermaperunoilla. Tällä kertaa ei ainakaan pidä paikkaansa sanonta, että mitä useampi kokki, sen pahempi soppa... koko perhe hääräsi sapuskan kimpussa ja oli tosi hyvää. Tämän näköinen annos tarjoiltiin eteen, lisäksi oli salaattia. Tämänkin ohje on Yhteishyvän Ruokalehdestä.

Äitienpäivänä meillä on ollut usein tapana, että äiti leipoo kakun kiitokseksi kaikista ihanista muistamisista. Tälläkin kertaa leivoin kakun, mutta hoidin  kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Esikoispoikani nimittäin sai muutama viikko sitten metsäkoneasentajatutkintoonsa liittyvän todistuksen ja tutkinto on näyttötutkintoja vaille valmis. Tällä hetkellä hän on töissä metsäkonehuoltoliikkeessä, jossa ko. näytöt sitten annetaan. Logosta näette mihin merkkiin hän on erikoistunut :) 

Kakussa on viiden munan vaalea pohja, kostutus vaniljamaidolla, välissä lakkahilloa, joka mielestäni oli ainoa oikea vaihtoehto tämän suomalaisen menestyksekkään konemerkin logoa kantavaan kakkuun.
Kakun päällä on hopeatoffee-kinuski, eli 2 dl kermaa ja reilu 200 g hopeatoffee-karamelleja keitelty paksuhkoksi kinuskiksi. Logo on sokerimassaa, kirjaimet maalattu pastavärillä. Pursotukset Flora vispiä.

Sain tosi kivoja äitienpäivälahjoja taas kerran, korun, askarteluja, kukkia ja sitten minulle kerrottiin, että kaksi lahjaa tulee vasta myöhemmin tässä kuussa, kunhan ovat luovutusiässä. Jännää! En kyllä usko ennen kuin näen ne omin silmin tuossa meidän pihassa, että saan ne. <3

4 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Onpa ihania herkkuja :)

Tuta kirjoitti...

Onpa teillä ollut monenmoista makoisaa herkkua tarjolla, nam :)

Emännys kirjoitti...

Komea kakku! :) Ja ihania herkkuja. Taidat olla todellinen yhteishyvän ruoka-lehden himotestaaja ;)

Red Dragon kirjoitti...

Ihania tarjottavia.

Ponsse on hyvä merkki :D.