sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Pyöräretki

Tehtiin eilen pyöräretki; minä, Mika, Atte, Eelis ja Ella.

Pyöräretken kohteena oli läheinen Virpimäen laavu, josta olin kuullut juttuja ja kehuja monilta kyläläisiltä. Tosin kotahan tämä on, mutta voi olla, että paikalla on ollut joskus laavukin tai sitten ei löydetty sitä vielä ;)

Virpimäen laavu sijaitsee lähellä vanhaa kolmiomittaustornia, joka oli oikeastaan se tärkein nähtävyys retkellä. Tähän samaiseen torniin nimittäin olen kiivennyt tokaluokkalaisena, kun tätini mies, Jussi, vei meidät lapset retkelle ja voi olla, että aikuisia oli myös mukana poimimassa puolukoita, mutta siitä en ole ihan varma. Mieleen jäi paremmin tämä kolmiomittaustorni ja Jussin jutut siitä, miten enoni sinne olivat myös nuorena kiivenneet yms. Torni sijaitsi ihan Marttilan ja silloisen Karinaisten kunnan rajalla ja rajapyykit siellä on edelleen paikallaan, mutta torni ei ole yhtä ehossa kunnossa kuin sillon noin 37 vuotta sitten.

Hienoja maisemia on silti edelleen ja yhä näkee kalliolta alas Marttilaan puiden välistä.

Kota sen sijaan on hyvässä kunnossa ja tosi kodikas. Vieraskirjasta lueskeltiin monien tuttujen käyneen paikalla.


Makkaranpaiston, sämpylöiden ja trangialla keitetyn kaakaon ja kahvin jälkeen lähdettin ajelemaan kotia kohti, matkaa Virpimäkeen tuli meiltä reilu 7 km suunta. Kaikki oli sitä mieltä, että uudelleenkin tullaan tänne käymään, niin kiva reissu oli. 

2 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Näyttääpä aika ihanteelliselta retkeilypaikalta :)

Rantapuikko kirjoitti...

Mukavalta retkeltä näyttää. Ihanat maastot ja kaunis kota =))