lauantai 25. tammikuuta 2014

Pohjalaisia perinnesukkia

Joku aika sitten bongasin Kardemumman blogissa Pohjalaisia perinnesukkia  nimisen vihkosen, jonka on toimittanut Salme Erkkilä. Blogissa oli oikein ohje mistä vihkosen saa, niin ei minua voineet mitkään esteet pidätellä, heti vaan sähköpostia Salmelle ja pikaisen viestien vaihdon jälkeen: Tadaa!!! olin vihkosen onnellinen omistaja. Kiitos Salme <3

Ensimmäisenä puikoilta putosi nämä lasten sukat
Ylihärmä, Aukee -papin sukan raitamalli. Innonstuin hakemaan netistä lisää tietoa tästä Aukee -papista, löysinkin, ja jos kyseessä on sama kirkon isä kuin mallinkin takana, niin vaikuttava henkilö. Joku joka asiaa enemmän tuntee, voi antaa lisätietoa, olen erittäin kiinnostunut. Tällä hetkellä on valmistumassa samaa mallia miesten kokoa sukat, niistä varmasti lähiaikoina.

Mutta nämä pienet sukat, ne ovat Gjestal Maija ja Novita Nallea, neulotu puikoilla nro 2½, kokoa noin 24/26. Lankaa kului yhteensä 50 g. Mallia on tosiaan pienennetty, vihkosen mallit ovat aikuisten kokoa, mutta esim. tämä Ylihärmä on erittäin helposti muokattavissa kokoon mihin tahansa.

Sitten neuloin Novita Bambusta tiskirätin, oli pakko, sillä vanhaan kului reikä!!! Kyllä se olikin kovassa käytössä ja nyt se pääsi kompostiin maatumaan ja palamaan takaisin luonnon kiertokulkuun. Uuteen rättiin kului lankaa 16 g. Neuloin kuten edellisetkin, malli ravelrystä, mutta 20 silmukalla, puikot 3½.

On vähän ollut hiljaiseloa täällä blogissa, olen aloittanut tämän vuoden kunnon sairastelukierteellä, poskiontelot, mahatauti... mutta kuten sanoin tässä yhtenä päivänä, en aio ottaa tavaksi. 

Uusille lukijoille, oikein paljon tervetuloa myös! Kiva, että olette löytäneet blogini. 

3 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Tulipa nätit pohjalaaset sukat.
Ja itse tehty tiskirätti on kyllä parasta :)

Emännys kirjoitti...

Vai sairastelulla olet vuoden aloittanut :( Jospa olisi sitten loppu vuosi pelkkää terveenä oloa :)

Kauniit sukat ovat ja mielenkiintoisen oloinen ohjevihkonen.

Tiskirätit ovat aina tarpeen. Meillä Kierttejä ollut käytössä. Kestävät käytössä toooosi pitkään ja tosiaan sitten kompostiin :)

Smirgeline kirjoitti...

Onpa ihaman malliset sukat.
Tiskikukkaset on niiin hyviä.