keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Prinsessan luumukakku

Suolaisen vastapainoksi tarjoillaan tänään Ryytimaan reunalla Prinsessan luumukakkua (12-14 annosta), jonka ohjeen löysin aina niin hyvästä Yhteishyvän ruokalehdestä (12/2010).

Ohjeesta poiketen tarvitsin sokerimassaa 500 g, tein lopusta sokerimassasta rusettinauhan ja eri kokoisia tähtiä, joiden pintaan sivelin kimallepulveria.

Innokkaana Yhteishyvän ruokalehden lukijana harmikseni luin Yhteishyvästä, että ensi vuonna ei enää lehtiä tulekaan kotiin kuin 10 kpl ja nyt on turha odotella tammikuussa uutta Ruokalehteäkään postilaatikkoon, Yhteishyvän nettisivulta voisi käydä ohjeita katsomassa, mutta olen tosi huono ottamaan reseptejä netistä :(

Tämän tietää myös joulupukki, joka toikin minulle kaksi uutta leivontakirjaa; Ullan Suomen lasten leivontakirjan ja Sinin Kinuskikissa leipoo -kirjan. Niiden reseptejä sitten pitää kokeilla pika puoliin.

3 kommenttia:

seijap kirjoitti...

Herkullisen näköinen kakku. Minulla on mennyt tuo ohje täysin ohi, vaikka yleensä nuo Yhteishyvän lehdet säästelenkin talteen.
Rauhallista ja siunattua joulun jatkoa myös teille.

Emännys kirjoitti...

Hyvää alkanutta vuotta Ryytimaan reunalle! Kaunis kakku teidän joulupöytää koristi :-P No voihan, on mennyt tuollainen uutinen ihan ohi... Meilläkin ne Ruoka-lehdet ovat olleet kovassa käytössä! Komea kuusi teillä on myös joulupalloineen :)

Riina Itkonen kirjoitti...

Tuo sun tekemä kakku on paljon hienompi ja siistimpi kuin tuo Yhteishyvän sivulla oleva :). Tällä tyylillä pitää minunkin tehdä kakku kun pitää tehdä keilapallokakku :).