lauantai 16. marraskuuta 2013

Uunijuurekset

"Äiti! Mä haluun mennä kokkikouluun!" ja niin Ella pääsi kokkikouluun, ihan kokki-koti-kouluun. Tehtiin Ellan kanssa uunijuureksia, niitä on helppo tehdä 8 vuotiaankin jos vaan saa kuumissa uunihommissa apua.

Ensin pestiin ja kuorittiin juurekset: bataatit, porkkana ja punajuuret.

Pilkottiin juurekset sopivan kokoisiksi. (Ella kuori, minä pilkoin)

Laitettiin uunivuokaan ja joukkoon 2 prk smetanaa, 2-3 rkl juoksevaa hunajaa, 1 rkl karkeaa merisuolaa, timjamin ja rosmariinin oksia.

Sekoitettiin ainekset ja laitettiin uuniin 200 asteeseen noin tunniksi, kypsennysaika riippuu vähän siitä minkä kokoisia juurespaloja tekee.

Ja sitten herkuteltiin; tänään uunijuuresten kaverina oli mustaa makkaraa ja puolukkahilloa.

Ja lopuksi kuva isänpäivältä! Muistatteko minun kasvattamat siniset Blue Kongo perunat? Tehtiin niistä nyt sitten niitä ranskalaisia. Oli aika "jännän" näköisiä, mutta maistuivat ihan tavallisilta ranskalaisilta. Luin netistä, että Blue Kongo ei ole kovin satoisa, siinä valossa meille tuli runsas sato ja että perunan sininen väri on samaa väriä kuin mustikankin väri. Mustikan värin on todettu sisältävän monia terveysvaikutuksia, eli ihan terveysranskalaisia näistä meidän sinisistä potuista sitten lopulta tulikin.

2 kommenttia:

Pilvikirsikka kirjoitti...

Vautsi mitä ruokaa! Tuo kyllä antaa pirteyttä syksyyn jo pelkällä värilläänkin. Juurekset ovat kyllä huippua ruokaa, meillä tykätään niistä paljon.
Jänniä nuo violetit potut.
Ja lapset kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan ruokapuuhiin, ne on niin ihanan ennakkoluulottomia kokeileen kaikkia uusia makuja ja mausteitakin uskaltavat laittaa enemmän kuin me aikuiset. Kiva kokkikoulu sinulla:):)

Virpi kirjoitti...

Herkullisen näköinen juuresvuoka, olisi kyllä kivaa vaihtelua. Olen tehnyt useamman kerran pelkkää bataattia ja laittanut vuohenjuustoa, hunajaa,suolaa ja sitruunapippuria ja vähän kermaa.
Todella mielenkiintoisia nuo teidän potut, ulkonäkö ilmiselvästi pettää :)