sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Sukkia, tossut ja lapaset

Nämä traktorisukat valmistui jo vähän aikaa sitten, mutta en ole ehtinyt niitä viimeistellä, niin paljon vaan tuota puuhaa riittää. Nämä ekat on kokoa 31/32, neulottu Novita Nallen graffitin harmaalla, jonka kanssa kävikin hassusti... 
Nimittäin oli ihan hyvät ohjeet mitkä värit parina ja missä koossa, niin minäpä onnistuin neulomaan yhdet vääränkokoiset, tai väärän väriset... miten sen haluaa ottaa ja sitten olikin tenkka poo, kun harmaa loppui kesken ja sitä ei ollut missään. Lopulta onnistuin löytämään yhden kerän lopun ja sain tehtyä sukat oikeissa väreissä ja oikean kokoisina ilman, että olisi tarvinnut purkaa niitä yksiä epäonnisia. Nämä keltapohjaiset ovat kokoa 27/28... 
...ja turkoosipohjaiset ovat kokoa 26/27. Kaikki neulottu samalla tyylillä bambuisilla puikoilla nro 3, vähän kerroksia ja silmukkamääriä säätäen. Näitä sukkia on varmaan jo ehditty kaipailla, mutta toivottavasti ei odottaja ole vielä toivosta luopunut.

Sukkien neulomisen rinnalla olen tehnyt edelleen pitkää työpäivää, hiukan vajaata 10 tuntia ja kunnan kouluverkkoselvitys on vaatinut minulta hieman huomiota koulumme johtokunnan puheenjohtajan roolissa. Lisäksi järjestimme samaisen koulun leirikoulujen hyväksi eilen puffetin ja onginnan koululaisten hyväntekeväisyyskirpputorille.  Tapahtuma oli menestys, kiitos kaikille mukana olleille ja tehneille minunkin puolestani.
Puuhaa on riittänyt myös niiden 450 partion adventtikalenterin parissa, jotka reilu kuukausi sitten hain lippukuntamme partiolaisille myyntiä varten, kauppa on käynyt hyvin, piiristä kalenterit jo loppuivatkin ja meillä taitaa olla myymättä muutama kymmenen kalenteria... mikäli olen laskuissa mukana pysynyt.

Nämä lapaset neuloin siinä ohessa, ovat naisten kokoa M ja neulottu puikoilla nro 3 Novita 7 veljestä langoista, ohje näihin Kauneimmat käsityöt: lapaset, sukat &asusteet tämän vuoden lehdestä, Hiidenmaan lapaset -nimellä. Nämä menevät joulupakettiin...

... kuin myös nämä miesten tossut, ohje täältä. Ovat kokoa 43/45, lankana Novita 7 veljestä. Nämä valmistuivat jo sukkasadon aikana, mutta en syysretken takia ehtinyt niitä sinne postata. Valmiit ovat kuitenkin  olleet jo pitkään.

Jouluun on enää alle 30 päivää, huh huh... kylläpä tämä vuosi on kulunut kuulkaa nopeasti, ainakin täällä Ryytimaan reunalla. Aamulla juuri Mikan kanssa muisteltiin viime uutta vuotta, siitäkin kohta taas vuosi ja uudet uudet vuodet edessä. Joulun pyhiksi minulle sattuu tänä vuonna muutama lomapäivä sentään, tiedossa on siis mukavaa puuhailua perheen kesken, toivottavasti saadaan lahjaksi vaikka joku uusi kiva lautapeli.

8 kommenttia:

Pilvikirsikka kirjoitti...

Aivan huiput nuo "rattorisukat". Ehti tästä kaksi pientä "rattorimiestä" häippästä keskiseen suomeen ja ehkä hyvä niin. Jos ois nämä nähneet täällä niin mummi ois joutunu takuulla neulomaan näitä. Ihanat kerrassaan, saako olla utelias ja kysyä mistä kuvio on vai oletko itse kehitellyt?

RyytimaanMinna kirjoitti...

Kiitos :) Kuvion olen kopioinut ruutupaperille jostain netistä, laitoin hakuun silloin jotain traktorisukat tjms ja sillä tuli neulotut villasukat ja siitä kuvion kopioin. Nyt en enää löydä sitä kuvion alkuperäistä sivua... en tiedä miten onnistuinkin sen kadottamaan. Pitäisi kaikki vaan heti laittaa talteen osoitteineen päivineen.

Virpi kirjoitti...

Ihania traktorisukkia, varmasti poikien mieleen :)

Pilvikirsikka kirjoitti...

Kiitos tiedoista. Miepä yritän samalla konstilla hakea. Ja tuleehan niistä sitten persoonalliset, kun itse säveltää kuvion. Se pitäis Verku olla:):)

Kisa kirjoitti...

Ihania traktorisukkia :)

intsu kirjoitti...

Kyllä sinulla siellä on paljon puuhaa ja vielä käsitöitäkin olet ehtinyt tehdä. Noin monet hienot traktorisukatkin. Lapaset ovat todella kauniit ja kivat tossukat.

Rantapuikko kirjoitti...

Ihanat nuo traktori-sukat, niinkuin muutkin työt=))

Aarnilintu kirjoitti...

Aivan mainiot sukat! Minullakin on tiedossa yksi pieni traktorimies, joka kovasti ilahtuisi tuollaisista sukista. Olin aikeissa kysellä myös ohjeen perään, mutta nyt ei muuta kuin ruutupaperia ja kynä käteen ja itse taiteilemaan.