perjantai 15. marraskuuta 2013

Puolukkakranssi ulko-oveen

Viime vuonna tein elämäni ekan havukranssin ja nyt ekojen kranssisarja saa jatkoa puolukan varvuista tehdyllä kranssilla. Kranssin pohja on tehty samoin kuin viimeksi, eli pajukiepin päälle on laitettu rahkasammalta ja siihen kiinnitetty puolukanvarpunippuja.  Tämä kranssi on samaa kokoa suunnilleen kuin havukranssikin oli, eli pajurengas on pohjalla noin 20 cm halkaisijaltaan. Aikaa tämän tekemiseen ei paljoakaan mennyt, hain nimittäin tarvikkeet tuosta meidän metsän pusikosta ja sain kranssin melkein valmiiksi sillä aikaa kun loppu perhe pelasi sisällä Trivial Pursuit peliä isänpäivänä.

Tässä ei ole nyt mitään lisäsomisteita. Ajattelin nimittäin, että voisin myöhemmin lisätä siihen jotain jouluisia aiheita, mielessäni kävi mm. virsikirjatontut (tiedättehän ne lankatontut, jotka ennen koulussa valmistettiin kieputtamalla villalankaa virsikirjan ympäri... näin ainakin Kyrön koulussa Sävelkosken Karin opissa oli aina tapana tehdä). Voisi siihen toki laittaa jotain muitakin koristeita tai vaikka jättää tuollaiseksi.

Mitä mieltä te olette, mitä kranssiin laitettaisiin vai laitetaanko mitään?

3 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Ihana ja kaunis ihan noin. Mutta voisihan siihen laittaa jotain jouluisempaa kohtapuoliin. Meillä on paljon ruusunmarjoja ne ainakin sopisi. Mutta saattaisi käydä niin että linnut söisi ne :)

Virpi kirjoitti...

Nätti kranssi ihan tuollaisenaankin. Mutta voihan siihen laittaa jotain punaista koristeeksi sitten lähempänä joulua :)

Väkertäjä kirjoitti...

Nätti kranssi tulee puolukastakin, en ole koskaan itse kokeillut.
Lehdettömistä mustikanvarvuista kylläkin - muutama vuosi sitten tehty on vieläkin ovessa, tosin vihreän värinsä menettäneenä :o