sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Tossuja

Sukkasatoon on tällä viikolla valmistunut kaksi pari tossuja, joiden mallin pongasin Hillokellarista Kipsisukan neulomana. Alkuperäinen ohje löytyy Arkimamman tekemänä hänen blogistaan. Hän esittelee tämän hänen isomummunsa Eilan neuloman mallin monin esimerkein. Itsekin olen hoitotyössä törmännyt osastoilla tällä tekniikalla neulottuihin tossuihin ja siellä olen näitä ihaillut ja ihmetellyt miten ihmeessä ne oli tehty.
Nämä olivat ekat kokeilutossut, ja ensin ajattelin, että ne olisivat Eelikselle... mutta hupsis, niistä tulikin niin isot, että Anni sai ne. Ovat siis suunnilleen kokoa 41/42. Lankana Novita 7 veljestä joku vanha lilasävyinen ja oranssi, puikot nro 4. Tupsu on tehty Novitan tupsuntekokojeella. Lankaa kului yhteensä 140g.

Seuraavaksi syntyivät nämä tossut, lankana Novita Usva, jota kului 125g, puikot nro 4. Nämä tossut menevät pukinkonttiin ja ovat kokoa 40/41. Usvasta tuli tosi pehmoiset ja lämpimät tossut. Tupsut tehty kuten edellisissäkin.

9 kommenttia:

Kirsti kirjoitti...

Aivan ihanat tossut. Tuo ensimmäisen parin, ihana värikin :)

redrose82 kirjoitti...

Voi että kun söpöt =) edelleenkin kumpa osaisin mutta en osaa mitään muuta kuin kaulahuivin ja sitäkään en osaa päätellä :D

Virpi kirjoitti...

Ihanat, pehmosen näköiset tossut :)

Kisa kirjoitti...

Hauskan ja pehmoisen näköisiä tossuja :)

Anneli kirjoitti...

Aivan ihania tossuja. Näyttää niin paksuilta ettei varpaita taatusti palele .)

hilmiina kirjoitti...

Kauniita ja pehmoisia tossuja. Taidankin ottaa idean mukaani.
Kaunista syksyä sinulle.

Hanna kirjoitti...

Ihanat tossukat! Minulla on blogissani sinulle haaste. :)

MinnaT kirjoitti...

Ihanan näköiset tossut! Itsekin olen näitä aina ihaillu, pitänee alkaa kokeilemaan josko onnistuis tehdä :)

Emännys kirjoitti...

Vihdoin ehdin Ryytimaan reunallekin istahtamaan. Oletpa ollut ahkera sukkapuikkojen heiluttaja! Hienoilla lapasilla olet osallistunut kilpailuun. Ja nuo perunat kuulostavat mielenkiintoisilta :) Hyvää lokakuuta!