lauantai 13. heinäkuuta 2013

Lisää KYHäilyjä valmistuu ja taidetaan saada terassikin

Tänään on saatu taas paljon aikaan. Minä olen tehnyt Kaapolle talveksi kerppuja ja Mika aloitti terassin tekemisen. Onhan tässä talossa toki terassia ja parveketta jo neliömetrejä ennestäänkin, mutta näin ison perheen istuessa pyöreän ulkopöytämme ääreen tuntuu, että tilaa saisi ympärillä olla enemmänkin. Ja entäs jos on vielä lasten kavereitakin pöydän ympärillä ja tiedä ketä milloinkin sattuu tulla tupsahtamaan visiitille. Itse asiassa tämä terassin rakentaminen oli mielessä päätetty jo ennen kuin edes noita varsinaisia taloon kuuluvia terassia ja parveketta oli tehty, eli ei mikään hetken mielen häiriö tämä projekti. Mallia terassiin otetaan vähän Kannustalojen pergolasta.
Isä ja tytöt ahertaa...    
Kasvihuoneesta on saatu omaa kurkkua jo pari kolme viikkoa, nyt alkaa ekat tomaatitkin punertaa.
Tomaateille mallia näyttää KYH#19: Joulusukka, jonka viimeistelin tänään.  
Tänään viimeistelin myös nämä KYH#3 sukat, Saltkråkanit, lankana Novita Impivaara, puikot nro 3. Valmiiden sukkien koko 32/33. 
Annille valmistui muutama päivä sitten pitsineulekauluri, lankana Novita 7 veljestä. 
Tänään viimeistelin Pohjanmaankintaat KYH#1. Näissä on otettu uusi peukalon teko tekniikka haltuun. Oli hauska tehdä näinkin, varsinkin kun en tykkää yhtään tehdä peukalokiilaa... mutta toisaalta ilman kiilaa tehdyn peukalon asento jotenkin ahdistaa omassa kädessäni. Luulen, että teen tällä tekniikalla myöhemminkin lapasia, että pääsen kunnon tuntumaan siitä.

KYH -projekteja on vielä muutama kesken, Lovikka -kintaat on koristeita vaille valmiit ja sitten on vielä se virkkuutyö ja yhdet lapaset ja sukat... jos olen laskuissa mukana pysynyt. Virkkaustyötä teen ainakin ensiviikolla, kun lähdemme käymään Korkeasaaressa... mennessä ja tullessa ehtii ihmeesti virkkaamaan.  

3 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Terassitilaa ei kyllä voi ikinä olla liikaa, mikä sen mukavampaa kesällä. Ja kyhäilytkin näyttää olevan hyvällä mallilla. Virkkailu on hyvää matkaseuraa, itselläkin oli mummon neliöiden tekoa junamatkalla :)

Emännys kirjoitti...

Ollaanpa teillä oltu ahkerina! Upeita kyhäilyjä olet saanut valmiiksi. Ja terassikin näyttää komealta. Oman kasvihuoneen sato on aivan mahtavaa. Meilläkin syödään kurkku per ateria :) Ihanaa heinäkuun jatkoa!

Anneli kirjoitti...

Meillä ei meinaa tomaatit punastua. Ja ensimmäinen kurkkukin on ihan kohta syötävä. En tiedä mistä hitaus johtuu.
Kauniin kaulurin teit ja lapaset myös.