lauantai 1. kesäkuuta 2013

Ylioppilasjuhlat

Tänään juhlittiin Annin valkolakkia, yksi etappi elämän tiellä saavutettiin... 
...kun valkolakki painettiin päähän ja kolmen vuoden aherrus, välillä kovemmin, välillä löysemmin, kuitenkin rehdisti, sai päätöksen. 
Minä puolestani tämän päivän eteen sen pienemmän osuuden, eli leivoin tarjottavat. Tässä pikkuleivät: valkosuklaarinkilät ja kanelikranssit, ohjeet Ulla Svenskin kirjasta Juhlaleivonnaiset. 
Kinkkukakku, klassikko, se jonka koeversion tein joku aika sitten. Ja ohje Ullan Suloiset suolaiset -kirjasta. 
Seuraavaksi Annin erityisestä toiveesta: Kylmäsavulohiunelma, Ullan kirjasta Unelmakakut. Korvasin alkuperäisen ohjeen katkaraputuorejuuston kylmäsavulohijuustolla, jota löytyy vähälaktoosisena.  
Sitten pieniä suolaisia suupaloja, tonnikalatäytteellä täytettyjä tuulihattuja, täytteen ohje Maku 3/05 lehdestä. 
Täytekakkuna Lakkakakku, 4 munan kakkupohjalla, välissä lakkahilloa ja kermavaahtoa, päällä lakkahilloa ja kiille, tämäkin Ullan Unelmakakut kirjasta. (Kakun takana näkyy muuten Mantelisuklaakakku ohje myös Unelmakakut -kirjasta).
Koristeena kultaisia sokerihelmiä, vaaleansinisiä pikkukukkia: lemmikkejä ja ylioppilaslakki, nämä sokerimassaa. Annin toiveesta kakun piti olla hillitty ja ei mitään hörhellyksiä ruusujen kera. 

Kiitos mukana juhlineille ja meitä monin tavoin muistaneille! Ja kiitos myös Ullalle näistä ohjeista, joilla taas onnistuttiin loihtimaan tarjottavat pöytään. Kaikin puolin onnistunut kevät koululaisilla takana, Lauri sai yhteiskuntaopista ja Leevi englannista kirjastipendit, myös Ella ja Eelis hyvät todistukset, kaikki voivat hyvin mielin jäädä viettämään ansaittua kesälomaa <3

3 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Onnea teille, samoissa merkeissä meni meilläkin lauantai päivä :)

MinnaT kirjoitti...

Herkulliset tarjoilut. Itsekin olen haaveillut Kylmäsavulohiunelman tekemisestä mutten vielä ole saanut aikaiseksi. Oliko se hyvää?

RyytimaanMinna kirjoitti...

Olihan se tosi hyvää. Kannattaa kokeilla. :)