sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Räkättirastaalle nokittavaa ja Emman tossut

Maalailtiin tänään Ellan kanssa vähän kiviä. Meillä on ihan hirveästi räkättirastaita ja ollaan niitä yritetty kaikin konstein karkottaa, mutta nehän eivät todellakaan halua karkottua vaan himoitsevat kypsyvää mansikkasatoamme :) 
Jostain luin vinkin, että kun maalaa kiviä mansikan näköisiksi ja asettelee mansikkapuskiin, niin niillä voitaisiin hämätä räkättejä. Eli räkätit tulisivat nokkimaan näitä tekomansikoita ja toteaisivat ne huonoiksi ja lähtisivät etsimään muualta mehukkaampia marjoja. 
Tiedä sitten hämääntyvätkö räkätit, mutta meillä oli ainakin Ellan kanssa tosi hauskaa näitä maalatessa ja sitä paitsi, mansikoista tuli tosi hienoja.
Tässä muuten mansikoiden vierellä myös Emman uudet virkatut tossut. Virkkasin KYHäilyjen merkeissä Essille tossut, ohje Käsityölehden kesäliitteestä ja sitten myös Essin kaveri Emma halusi tossut. Ne ovat tässä. Nämä ovat KYH#12, lisää KesäYönHullutuksestani täällä. Yritän saada päivitettyä postauksen lähiaikoina, nyt kun lomani viimein alkoi... olen sitä vaan viimeajat siirtänyt koko aika huomiseen, kun on ollut niin kiirettä.

3 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Kiva idea maalata mansikoita, ei nimittäin haittaisi meilläkään. Jotenkin salaperäisesti oli meiltäkin kadonnut mansikoita, ennen kuin mies ehti nyt tänä viikonloppuna laittaa verkon mansikkamaalle :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihan on aidon näköisiä, kerro sitten kuinka kävi - oliko apua! :)

Emännys kirjoitti...

Ihania mansikoita! Meillä on onneksi mansikkamaa odottamassa uudistusta tänä kesänä. Räkättejä eli "trötöjä" riittää meilläkin... Nuo mansikat kannattaa myös poimia talteen syksyllä :) on ne niin hienoja! Ja kauniit ovat nuo tossutkin! Hyvää lomaa!!