torstai 9. toukokuuta 2013

Silmäniloksi

Taas patalappu, tämäkin osallistuu Leila-mumman kurinhaasteeseen. Ohje tähän patalappuun  löytyy Patalappuja à la carte -kirjasta, jonka keväällä Juju -kerhosta ostin. Mallin nimi on Silmäniloksi, Daydream. Lankana jotain vanhaa vaaleaa puuvillalankaa ja Novitan Kotiväki lankaa, lankaa kului 24 g, koukku nro 2½. 

Ja sitten uusi bambuinen tiskirätti, ekaa olen nyt koekäyttänyt reilu viikon ja olen ihastunut ihan hirmuisesti rättiini. Alkuun pelkäsin, että rätti jättäisi pöydän jälkeensä liian märäksi, eli sitä ei saisi puristettua minuun makuuni sopivan kuivaksi, mutta olin väärässä. Rätti toimii ihan yhtä hyvin kuin wettex, paitsi, että kuviopinnan ansiosta rätti irroittaa mekaanisesti likaa paljon tehokkaammin. Minä en aio enää tämän jälkeen käyttää kuin itsetehtyjä rättejä. Myös perheenjäsenet ovat olleet tyytyväisiä. 

Tämä uusi rätti on hieman isompi kuin se eka, lisäsin muutamia silmukoita mallikuvioon, eli aloin 20 silmukalla. Puikot oli samat 3½ bambuiset kuin ekassakin. Lankaa kului 18 g. Ostin eilen toisen kerän Novitan bambulankaa rättejä varten, niitä on kiva ja nopea neuloa, ehkä voisi jotain muutakin mallia kokeilla kun alkuun on päässyt.

3 kommenttia:

kakkupuikko kirjoitti...

Minullakin on omatekoisia rättejä sekä kotona että mökillä ja kyllä ovat niitä parhaita, kun ne saa vielä heittää pesukoneeseen välillä, säästöä siis parhaimmillaan.

Virpi kirjoitti...

Nätti kukkanen patalapussa, ihan "esikuvansa" näköinen. Itsellä on nuo tiskirätit vielä jäänyt kokeilematta, mutta... täytyy jossain välissä kokeilla :)

Leila kirjoitti...

Täällä työt vain kaunistuu. Ihanan patalapun teit vielä haasteeseeni ja tuo rätti sitten...voi mahoton! Minulla vain pelkkiä chifonettia:)
Kiitos ja arpaonnea vielä toivottelen.