sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Kinkkukakku, klassikko

Leivoin aamulla kolme vaaleaa hiivaleipää voileipäkakkuja varten, sillä kohta on taas syytä juhlaan, Anni pääsee ylioppilaaksi. Yhden pohjan tein samantien valmiiksi asti, vaikka tietysti paremman maun saisi jos antaisi leivän olla pari päivää sellaisenaan ja täytteineen olla yön yli jääkaapissa. 

Hiivaleivän ohje, kuin myös tämän täytteen ohje ja koristelun malli löytyy superhyvästä Ulla Svenskin kirjasta, Suloiset suolaiset. Se on todella hyvä kirja, sen ostamisen jälkeen en ole ostanut yhtään valmista voileipäkakkupohjaa kaupasta, kirjan ohjeilla saa leivottua monenmoisia pohjia ja mikä parasta edullisesti ja varmasti tuoretta. Leivät voi leipoa pyöreiksi, minkä olen hyväksi havainnut etenkin valmista leikatessani. 

6 kommenttia:

Askartelin itte kirjoitti...

Herkullisennäkönen ja kaunis.

kakkupuikko kirjoitti...

Onpas herkullisen ja täyteläisen näköinen kakku ja varmasti maistuva

Virpi kirjoitti...

Onpa ihanan näköinen kakku. Meilläkin ylppärit tulossa, mutta miehen sisko tekee sen verran maukkaita voileipäkakkuja, että jätän suosiolla sen teon. Itselle jää sitten makeat leivonnaiset :)

Kisa kirjoitti...

Ihana kakku :)

Emännys kirjoitti...

On todella herkullisen näköinen! Onnittelut uudelle YO:lle :) Nuo Ullan muutkin kirjat ovat todellisia aarteita!

intsu kirjoitti...

kaunis on voileipäkakkusi. Voi Onnea Annille ja Annin äidillekkin. Meillä on perhepiirissä myös yo-juhlat,kun vanhin lapsenlapseni painaa valkolakkinsa päähän.