keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Virkattu kori

Uusimmassa Novita lehdessä (kevät/2013) on ohje virkattuihin koreihin. Kävin ostamassa Hanko lankaa ja aloin virkata... aika huonolla menestyksellä... ohjeen mukaan en saanut aikaan kuin kupruisen pannulapun, vaikka vaihdoin koukunkin kokoa pari kolme kertaa ja purin ja aloin alusta monen monta kertaa. Lopulta päätin tehdä ihan omalla ohjeella saman tyylisen korin.

Jossain vaiheessa pohjaa virkatessani muistin yhden lasisen kulhon jemmassani. Ostin tämän kulhon joku vuosi sitten Bauhaussista alennusmyynnistä, siinä oli kasvamassa helmililjoja (joista tosi kovin tykkään ja joiden takia kulhon ostinkin). Nykyään helmililjat kasvavat kukkapenkissäni ja viimein sai lasinen kulhokin uuden elämän "lasitettuna korina".
Nyt voin laittaa virkattuun koriini vaikka mitä, se pysyy ryhdissään ja lasikulho on helppo pestä. Lankana tosiaan Novita Hanko ja sitä kului 118 g. Korin halkaisija on 18 cm ja korkeus 9 cm. Työ on virkattu koukulla nro 4½.

Tervetuloa uudet lukijat! Ja kiitos kivoista kommenteistanne <3

Kellokeskiviikon terveisin; Minna

3 kommenttia:

Virpi kirjoitti...

Kivan näköinen ja värinen kori, saa lasikulhokin hyvän suojan :)

hilmiina kirjoitti...

Kiva kori.
Olen tuota tunikamekkoa lehdessä katsellut ja harkinnut. Nyt sain kuitenkin vahvistuksen aikeelleni, kun sinulla toi on niin kivan näköinen. Minäkin aloitan sen suraavaksi.
Rauhallista Pääsiäisen aikaa.

Smirgeline kirjoitti...

Olipa lehdessä outo ohje jos ei onnistunut, mutta lopputuloksesi on kyllä kaunis.
Oikein hyvää Pääsiäistä!