keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Tortillojen tex mex -jauhelihatäyte

Sain SLY:ltäni helmikuun talvipiknik paketissa ohjeen tex mex -jauhelihatäytteeseen tortilloja varten. Yllätyspaketista löytyi myös pakkaus tortilloja ja ne on nyt käytetty.

Täytteeseen tarvitset:
400g jauhelihaa
1-2 sipulia
1 tlk tomaattimurskaa
2 rkl tomaattisosetta
valkosipulia
suolaa
tulista tacokastiketta
tex mex -maustetta

Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli. Lisää tomaattimurska, tomaattisose ja mausta sopivan tuliseksi. Kiehauta kastike.

Itselläni on maustamisessa käytössä Feliksin chilikastiketta, Santa Marian  Chili explosion mausteseosta ja juustokuminaa. Tortillat täytettiin jauhelihatäytteen lisäksi salaatilla, jalapenoilla, tomaattikuutioilla ja Santa Marian Tex mex pineapple medium salsalla. 

Ollaan tähän asti tehty tortillojen jauhelihatäyte valmiista taco yms mausteseospusseista, mutta ei tehdä enää jatkossa. Tämä täyte on niin paljon paremman makuista ja parempi koostumukseltaan ja ihan yhtä helppo ja nopea tehdä kuin niistä valmispusseistakin, ei ole enää mitään tekosyytä käyttää niitä.

Kiitos SLY:lleni kivasta ohjeesta ja tortilloista

4 kommenttia:

Askartelin itte kirjoitti...

Voi, nam nämä on hyviä:)

Anneli kirjoitti...

Nami, on herkullisen näköistä :)

kamalaa, onko teillä susia ?
Minä en uskaltaisi nenääni ulos pistää :(

Kiva kun minä tulin mieleesi, kun jotain isoäidin-neliöitä näit :)

nami-hiiri kirjoitti...

Maistuisi minullekin !
Olen opetellut syömään lievästi tulista ruokaa :D

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Kiva, että tortillat maistuivat! Meilläkin on välillä kokeiltu tehdä niistä valmiista mausteseospusseista, mutta kyllä ollaan aina päädytty tähän täytteeseen. :) t. SLY:si