tiistai 1. tammikuuta 2013

Minihampurilaset ja bataattifritti

Hyvää alkanutta vuotta 2013! 

Uuden vuoden aatto meni kivasti pienellä porukkalla; minä, Mika, Ella, Eelis ja Leevi. Muut olivat kaveriensa luona kyläilemässä. Iltapalaksi me syötiin tänä vuonna minihampurilaisia, joiden ohjeen löysin Arlan sivuilta.
Tässä hampurilaissämpylät, hyvän makuisia ja ruokaisia olivat, menee ihan perussämpylänäkin... kaupan valmishampurilaissämpylää en ainakaan minä voi syödä sellaisenaan. Ensikerralla en kyllä voitele sämpylöitä munalla, vaan ihan vedellä, koska näistä tuli mielestäni liian kiiltäviä ;)
Sämpylä sai väriä pintaansa, Mika käytti sämpylän puolikkaat pannun kautta samalla kun paistettiin pienen pienet pihvit väliin. Harmi kun ei ole sitä parilaa...
Hampurilaispihvit:
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa ja
mustapippuria.
Jauheliha ja mausteet sekoitetetaan tiiviiksi massaksi, josta pyöritellään pieniä lihapullia, litistetään ohueksi pikkupihviksi ja paistetaan pannulla voissa.

Sämpylän väliin laitettiin ensin Arlan Keittiö creme fraishea sipaisu sisäpintoihin, sitten salaattia, cheddaria ja kirsikkatomaattisiivuja ja edellä mainittu jauhelihapihvi.

Minihampurilaisten kaverina oli bataattifrittejä. Eli bataatista tehtyjä "ranskalaisia". Kuorittu ja kuivattu bataatti pilkottiin ranskalaisen kokoisiksi tikuiksi, uppopaistettiin ensin noin 5-6 minuuttia miedommalla lämmöllä (n. 160 astetta), nostettiin vähäksi aikaa rasvasta ja sitten vielä hetki keittäminen kuumemmalla, että saatiin vähän rapautta pintaan (meillä 180 astetta) ja sen jälkeen ripaus suolaa. 

Bataattien dippikastikkeeksi sekoitettiin 2 dl kermaviiliä, 3/4 dl makeaa chilikastiketta ja ripaus suolaa. Tämä dippi sopii myös shipsien kaveriksi, jos tykkäät sweet chilistä, kannattaa kokeilla.


3 kommenttia:

Riina Itkonen kirjoitti...

NamiNami ! Näyttävät herkullisilta ja itsetehdyt hampparisämpylät ovat tuplasti terveellisempiä kuin ne lisäainesämppärit :).

nami-hiiri kirjoitti...

Onnekasta uutta alkanutta vuotta 2013 kaikilla herkuilla!

EtsiResepti kirjoitti...

Blogissasi on monta hyvää reseptiä! Oletko kuullut reseptisivustosta Etsiresepti.fi?

Jos olet kiinnostunut saamaan enemmän liikennettä omaan blogiisi tai muuten vain haluat löytää hyviä reseptejä, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat viikottain jopa tuhansia vierailijoita.

Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

Ystävällisin terveisin,

Etsiresepti
http://www.etsiresepti.fi/