torstai 20. joulukuuta 2012

Joululimppu

Tällä Kinuskikissan ohjeella on joululimppuja leivottu meillä jo vuodesta 2009 alkaen. Reseptistä tulee neljä ihanan makuista piimälimppua. Eikä tätä leipää ole meillä tarjolla pelkästään jouluna.

Ja kun heti kuumana leikkaa, niin meneehän siinä siivu murteille, mutta mitenkäs sitä maistiaista nyt niin kauan odottelisi, että leipä ehtisi jäähtyä.

3 kommenttia:

Pirena kirjoitti...

Voi miten hyviä syötäviä olet taas tehnyt. Minunkin pitäisi leipoa taas sitä kaljamäskileipää mutta kalja on vielä tekemättä. Ukkoni sanoi että hän tekee tänään vaan puoli päivää töitä ja tulee sitten kotiin kaljantekoon. Se kuuluu mieheni joulupuuhiin. Minä sitten teen ne leivät. Kun ei ole niin vahvaa yleiskonetta että jaksaisi vatkata ison taikinan, niin teen käsin eli sotken isolla lusikalla ja jätän taikina aika löysäksi. Sitten kohottamisen jälkeen lusikoin sen vetelän taikinan kahteen vuokaan paistumaan. Niin kiire meilläkin aina on sen leivän syöntiin, että käy samoin kuin sun leikkauksessa. Eihän sitä millään saa leikattua niin ettei murtuisi.

Virpi kirjoitti...

On kyllä ihania joululeipomuksia, pitäisi joskus kokeilla joululimpun tekoa :)

hilmiina kirjoitti...

Herkullisia joululeipomisia ihan vesi kielellä ihailin.
Leppoisaa joulun aikaa.