lauantai 22. syyskuuta 2012

Kasvissosekeitto

Kaipaatko tosi helppoa ja erittäin hyvän makuista kasvissosekeiton ohjetta? Minä kaipailin aina joka kuuden viikon välein kun koulun ruokalistalla oli kasvissosekeittoa. Nyt tein asialle jotain ja päätin alkaa kokeilla eri reseptejä. Ekana kokeiluun osui Apetitin keitto. Nyt en ole varma kokeilenko edes muita reseptejä vähään aikaan, niin hyvää tämä oli. Kaupan tarjonnasta johtuen tein vähän muunnoksia alkuperäiseen reseptiin.

KASVISSOSEKEITTO
750g Apetit peruna- ja keittokasviksia (pakaste)
1 l vettä
250 g rasia Koskenlaskija sulatejuustoa
1 Knorr Fond "Du chef" kasvisannosfondia
1 rkl rakuunaa
suolaa pikkuripaus tai tarpeen mukaan (meillä ei tarvinnut kuin ihan pikkuripauksen verran)

Keitä peruna-keittokasviksia fondilla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia, lisää sulatejuusto ja rakuuna, anna kiehua kunnes juusto on sulanut. Soseuta keitto, tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. 

Keitto maistui niin omille kuin hoitolapsille ja myös miehelle. Teimme tätä hoitolasten kanssa lounaaksi ja kun omat lapset alkoivat tulla koulusta kotiin, jokainen halusi keittoa välipalaksi (vaikka kaikilla oli ollut koulussa jo kasvissosekeittoa), lopulta kattilan kaapimisista ja viimeisistä tipoista tuli melkein riitaa.

3 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Kiitos, tämä minä otan itselleni muistiin. Tykkään ihan hurjasti tuollaisesta keitosta :)
Meillä ei mies siitä pidä, joten saan ne viimeisetkin tipat itselleni :)

Pirena kirjoitti...

Tykkäisinköhän minäkin kun en ole ollenkaan keittojen ystävä. Meillä mies taas olisi mutta harvoin teen mitään keittoja.

Virpi kirjoitti...

Tämä kyllä kuulosti tosi herkulliselta, nami :)