keskiviikko 15. elokuuta 2012

Flower pot cake

Tässä keväinen synttärikakkuni saapuu vuodatuksesta tänne uuteen blogiini, julkaisen sen uudestaan a) koska se kakku oli NIIN HYVÄÄ!!! ja b) koska nyt on niin kuuma, ettei jaksa yhtään mitään muuten leipoa.Näin nami-hiiren sivuilla kuvan flower pot cakesta ja samalla muistin mitä olin tyystin unohtanut. Sehän oli tämmäisen kukkapurkkikakun teko. Kerran sitä jo olin melkein tekemässä ja sitten tuli jotain ja unohdin koko jutun. Vaan kiitos hiirulaisen, muisti palasi heti... eikä yhtään pätkittäin.


5 munan suklaakakkupohja, välissä suklaaganachea ja kirsikkahilloa. Koristeet ja muut marsipaania ja sokerimassaa. Kakkupohjan paistoin lasisessa kattilassa, kuten kuvasta näkyy. Muuten lasisella kattilalla ei olekaan ollut minulla mitään virkaa aikoihin, kun se ei toimi induktiolla. Ennen sen kanssa oli niin hauska tehdä popcorneja, lapset näki kattilan läpi miten jyvät poksahtelivat. Toimiihan se tietysti puuliedellä, mutta kun on niin kovin lämmin keli :)

1 kommentti:

Pirena kirjoitti...

Onpa kaunis kakku. Piti oikein tarkkaan katsoa mitä siinä päällä on. Meillä vaan ei tuo marsipaani tee oikein kauppaansa. Suklaapäällyste yksinään kyllä.
Minullakin on tuolla vintissä lasikattila, jonka olen joskus aikoinaan ostanut. Eipä sitä ole paljon käytetty. Äidilleni ostettiin silloin aikoinaan samanlainen mutta hänellä hajosi kun putosi joku painava, oisko ollut lasinen suolapurkki siihen reunalle. Kantta hän käytti sitten kukkapurkin alusena.
Mukava kun tulee välillä juttua tuommoisista vanhemmista astioista tai asioista.