tiistai 31. heinäkuuta 2012

Kinkkukakku

Leivoin tällä kertaa myös voileipäkakkujen pohjat itse Laurin rippijuhliin. Essi osti puolestani minulle Ulla Svenskin Suloiset suolaiset -kirjan ja siinä oli niin hyvät ohjeet, että lähdin niitä kokeilemaan.

Edessä olevat pohjat ovat  vaalea leipä ohjeella tehty, tähän pohjaan tulee spelttijauhoa. Takana olevat kaksi ovat vaalea hiivaleipä ohjeella tehty.

Tässä pohjat kumottuna, pohjat irtosivat todella helposti voidellusta vuuasta. Vasemmalla nyt vaaleat hiivaleivät ja oikealla vaaleat leivät. Pitkän mallinen spelttijauhoinen leipä syötiin heti lämpimänä. 

Tässä  kinkkukakku koristeltuna, se on täytetty ja koristeltu Ullan ohjeiden mukaan. Sen pohjana on tuollainen vaalea hiivaleipä. 

Vaalean leivän pohjasta tein kananpojankakun, siitä ei ole valitettavasti kuvaa, siitä tuli ehdottomasti uusi suosikkini. Täytteessä on broileria ja mm. ananasta. Kuorrutukseen tarvittavaa Intian curry -tuorejuustoa en löytänyt mistään, mutta korvasin sen maustamattomalla tuorejuustolla johon sekoitin Meiran  Intialaista maustesekoitusta reilun maustemitallisen.


5 kommenttia:

Pirena kirjoitti...

Kiva kun löysit heti uuteen blogiini. Tänään sitä pojan kanssa värkkäiltiin ja montaa vielä puuttuu. En osaa sitä URL:ää laittaa tai en löydä mistä lisätä. Itse olen harmitellut ennen kun olisin halunnut jollekin kommentoida, niin puuttui se URL-vaihtoehto. Mikrotuki lähti Helsinkiin eikä voi auttaa.

Pirena kirjoitti...

Vanhempi poikani löysikin sen vaihtoehdon heti kun olin tuon viestin sulle kirjoittanut.

Anneli kirjoitti...

Voi kun tuon taidon osaisi !!
Upeita kakkuja :)

Tupu kirjoitti...

Vautsi, meillä äitini on aina halunnut tehdä voileipäkakut ja tekee myös pohjat itse tulee muuten ihan eri makuista kun kaupan leivästä.

Virpi kirjoitti...

Aivan ihanan näköinen voileipäkakku.